Кулінарія

Домашні пиріжки з куркою

Думаю, багато хто погодиться зі мною, що немає нічого смачнішого домашніх пиріжків! ! Тісто це основа пиріжків. І тому йому потрібно приділити особливу увагу. Якщо ви все зробили правильно, тісто буде ніжним і м’яким, як пух, а це значить що і випічка буде апетитною і смачною. Начинка може бути різною, як солодких, так і не солодкою. В цей раз я взяла курку. Пиріжки вийшли просто диво – рум’яні, смачні та ситні. Пиріжки послужать чудовим частуванням до чаю, а так само прекрасним перекусом в дорозі. Рекомендую.

Приготування

Тісто

1. У теплому молоці розводимо сухі дріжджі. Прибираємо в сторону на 7 хвилин.

2. Далі, додаємо сіль і цукор. Вливаємо олію. Перемішуємо до однорідної маси.

3. Порційно всипаємо просіяне борошно. Ретельно перемішуємо. Можна скористатися міксером з насадкою для крутого тесту.

4. У липковатое тісто, додаємо розм’якшене вершкове масло. Вимішуємо руками до м’якої еластичної маси. Формуємо колобок. Тісто покласти в таз (каструлю). Зверху накриваємо чистим рушником. Прибираємо на пару годин в тепле місце (без протягів).

Начинка

1. У підсоленій воді відварюємо курячі ніжки і грудку. Далі, знімаємо шкіру, а м’якоть дрібно ріжемо або подрібнюємо у блендері.

2. Додаємо до курки натерте на тертці яйце. Вливаємо пару ложок курячого бульйону, що б начинка була соковитою. Заправляємо меленим перцем і сіллю. Перемішуємо.

Пиріжки

1. Стіл присипаємо борошном. Обминаємо тісто. Ділимо на порції. Скачуємо колобки.

2. Колобок тіста, розминаємо в невелику коржик. По центру кладемо курячу начинку. Ліпимо пиріжок. Форма може бути будь круглої або овальної. 3. Деко змащуємо олією. Укладаємо пиріжки. Ставимо в розігріту духовку 30 Гр, для вистоювання, приблизно на 20 – 25 хвилин.

3. Далі, пиріжки змащуємо збитим яйцем.

4. Випікаємо при 180 Гр до золотистої скоринки.